ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО НАШЕ ДЕЦЕ
8.09.2010
У оквиру програма уређења међублоковског простора у насељима Градске општине Палилула, након насеља „Милка Протић“ и у насељу „СТАРА ЖЕЛЕЗНИЧКА КОЛОНИЈА“, у некада запуштеном простору, између улица „Стара железничка колонија“ и „Милана Ракића“, председник општине Палилула проф.др Игор Новаковић, предао је на употребу Кућном савету грађана мобилијар за децу. О овом пројекту, програму интеграције са локалном заједницом и другим активностима на уређењу насеља и саобраћајница у општини Палилула резговарало се на конференцији за новинаре на терену. Промоцији ове инвестиције су присуствовали и Милан Ђурђевић, председник Скупштине и Весна Јовановић-Јанковић, секретар Скупштине, као и Славољуб Савић, помоћник начелника Управе.„Парковски простор у Старој железничкој колонији је само почетак наше активности, која за циљ има срећније детињство наше деце. До краја ове године у плану је да поставимо још 14 мобилијара на разним локацијама у нашој општини и да у сваком делу општине постоје паркови за децу- истакао је проф.др Игор Новаковић, председник општине Палилула. Он је позвао све ретистроване кућне савете на сарадњу и активно учешће у овој акцији

Како је мобилијар постављен раније, малишани су се већ навикли на клацкалице и љуљашке, тако да често терају своје баке и деке да проводе време у парку поред зграде. „Овакав простор много значи нама, а пре свега нашим унуцима и деци, што се најбоље види предвече када се окупи њих тридесетак. Лепо је што је општина Палилула решила да улепша наш простор, сада је на нама да се потрудимо да то и сачувамо и одржавамо -каже  Петар Петровић, становник насеља Стара железничка колонија.

Градска општина Палилула је у својој Стратегији развоја дала посебан приоритет активностима на побољшању квалитета живота становника у насељима, како у граду тако и на селу. Сагледавање стања на терену, решавање проблема и сусрет са грађанима је постала добра пракса у раду руководства ове организације локалне самоуправе Града Ниша. Како је најављено, после Старе железничке колоније, до краја септембра месеца, мобилијари ће бити постављени и у насељима „Црвена звезда“ и „Делијски вис“.